10 gode grunner til å spille 

Discgolf

1. Kostnader


Av alle grunnene til å like discgolf, så er nok kostnader det som folk flest tenker på. Discgolf er rett og slett veldig billig sport / aktivitet å drive med.

Våren 2020 så offentliggjorde Norges idrettsforbund en kostnadsrapport for ulike idretter. Den viser f.eks at det i snitt koster 3246 kr for en 9 åring og 6 884 kr for en 15 åring å drive med fotball i ett år. 
Link


Kostnadene forbundet med frisbeegolf er derimot på et helt annet nivå. Etter at du har kjøpt en disc (frisbee) til ca 200 kr, så er det bare å sette igang.

De aller fleste banene er det også gratis å spille på, og det kreves ingen medlemsskap i en klubb eller forbund.  Men det anbefales at man støtter sin lokale discgolfklubb/idrettsforening ved å være medlem.


2. Det er moro


En annen stor grunn til å spille discgolf er nok at det er moro. Veldig moro.


3. Utfordringen


Ja, discgolf er billig og det er veldig moro, men man skal ikke glemme at for mange så er det de utfordringene sporten gir, som appellerer til mange.

Det ene er selvsagt utfordringen med å bli god til å utføre kastene. Her må det selvsagt mye trening til, men de fleste har rask fremgang. Spesielt i starten.

Men discgolf er også en ekstrem mental sport på samme måte som det ballgolf er. Discgolf får deg virkelig til å tenke.  Det hele starter med å forberede deg før en runde. Forsikre deg om at du har alt du trenger, og deretter drar ut på banen. Herfra  gjør du masse valg før hvert eneste kast, som igjen er med på å avgjøre hvor bra runder du går.

Det er altså ikke nok å gjøre gode kast, man må gjøre gode taktiske valg også.

4. Venner og famile


Discgolf er også en flott måte å få kontakt og henge med venner og familie.  Få litt kvalitetstid med de beste menneskene i livet ditt.

Discgolf går fint å spilles alene, men når du får med deg venner så vil man nok få enda større glede av sporten.  Man kan konkurrere og samtidig prate sammmen. Og så får man også ofte nye venner.  For plutselig så har din venn tatt med seg en annen venn på banen og slik oppstår nye vennskap og du utvider ditt kontaktnett.

Venner er gode å ha, men det å ta med familien på en runde discgolf er virkelig kvalitetstid.  Sosialt, lærerikt og morsomt. Kan virkelig anbefales.

5. Avslapping


Noen ganger så vil man bare slappe av og discgolf kan hjelpe oss med det.  Å komme seg bort fra jobb eller andre stressfaktorer og spille noen runder i stille og rolig natur vil for de fleste av oss gjøre at stressfaktoren minker betraktelig.6. Komme i form


En virkelig god grunn til å spille discgolf ligger i det å komme i form. Runder med discgolf gir enorme mentale og fysiske fordeler.  Men den viktigste av disse fordelene kan være på din mentale disiplin og tilpasningsevne. Slik mental trening kan hjelpe deg å holde deg skarp og fokusert på alle områder i livet ditt.

Selve banen kan også hjelpe deg med å få i deg virkelig god form.  Selvfølgelig helt avhengig av størrelsen på banen, men en 18 hulls bane kan fort ta over 2 timer å gå hvis man spiller med noen venner.  Eller en times tid hvis man spiller alene. Dette blir mye bevegelser for hele kroppen og den får den fysiske treningen den trenger og fortjener.

7. Lett å lære


En annen grunn til å spille discgolf er at den er veldig enkelt å lære.  Vet du hvordan vanlig ballgolf fungerer, så vet du i praksis hvordan discgolf fungerer. Og vet du ikke det så har du sannsynligvis lært de fleste reglene etter å ha spillt ett par runder sammen med noen som kan reglene.

8. Miljøet


Miljøet i discgolf er unikt. Det er nok noe av det som blir trukket frem først når noen vil fortelle om discgolf. Massevis av flotte mennesker som vil hjelpe deg å komme igang med din discgolf karriere ved å gi deg gode råd og tips. Uansett ferdighetsnivå.  Dette gjør at det også er lett å finne nye venner.

9. Tidsbruk


Hvis man f.eks sammenligner med vanlig ballgolf, så tar det mye kortere tid å spille en runde. Noen ganger spiller man flere runder. Andre ganger får man bare tid til kanskje 5-6 hull.

Og i motsetning til mange andre idretter så trenger man ikke å være avhengig av tidspunkter man må spille på. Man spiller rett slett når man har lyst og hvor mye man lyst.

10. Alle kan spille


Hvis du vurderer å prøve discgolf og ikke vet om du har nok størrelse eller styrke, så kan jeg fortelle at det ikke betyr så mye. Det man trenger er god teknikk. Og det kan alle lære.

Det spiller ingen rolle hvilket kjønn du er. Kvinner er generelt mindre i størrelse enn menn, men noen av de beste discgolfspillerne i verden er kvinner. Alder spiller heller ingen rolle, uansett om du er 10 eller 75 år så kan du bli god. Det er for det meste teknikk som gjelder.  Klikk gjerne på knappen under for å se en video av 99 år gammel amerikaner spille discgolf. Virkelig inspirerende å se.

Kort oppsummert :
Gratis å spille, det er morsomt, det er utfordrende, avslappende, fleksible treningstider, det hjelper deg å få kontakt med venner og familie, hjelper deg med å få nye venner, miljøet er kjempebra, det hjelper deg å holde deg i form, det er lett å lære, og alle kan spille det.